Förbereder oss för feeest



Och lilla alvis lockar mitt hår <3

Gandhi vilar

Så nu är Gandhi på en veckas vila. Och det ska hon vara tills på tisdag nästa vecka. 
Varje fall så hade min moster hästarna vilket hon har varje onsdag. Och då passade vi på att åka till Börjes och byta halstäcket för att det hade gått sönder.
Köpte även ett träns, för att jag är lite trött på remontet. Så nu ska vi se hur hon reagerar på det nya achen tränset! 

Bloggar från pappas mobil, så har inga bilder typ...

/h


• NEW IN •

•nya ute skor. Gillade de verkligen. Så kommer antagligen använda de till vardags först hihi 

• Kingsland pannband. Vet egentligen inte varför jag köpte det, men var på 50% rea så vafan.



Dagen idag

Slutade tre idag, så drog direkt hem och kollade på mina betyg. De var väl helt jävla okej egentligen. Tänker dock inte skriva ut de..
Sen har jag ett till litet problem, och det är ju att jag knappt har en aning om vad jag ska söka in på. Det står liksom mellan Estet och Samhälle. Men lutar mest åt samhälle kanske, eller usch jag vet inte...
Nog om det nu

Sen väntade jag på att mamma skulle komma hem, men man blir ju så trött på att vänta, så jag råkade somna i soffan. Och sen när jag vaknade var maten serverad och nu sitter jag och tittar på Guldbaggegalan. Skiter i ph idag tror jag. Orkar inte att jag ska vara trött varje morgon...

Ska fortsätta titta nu. Men ses



Förresten hade tänkt att färga ombre till våren. Något sånt här typ. Gillade verkligen hennes ombre. Var typ perfekt med 'utväxten' och allt! Hihi hoppas bara det blir bra på mig


Igår var ju hur kul som helst



Först kom Ebba hem till mig, och så fixade vi oss och sen drog vi till festen. Var där typ 8 och åkte hem klockan halv 1-2. Fyfan. Lätt bästa kvällen på länge. Super kul var det verkligen!!

/h

•NEW IN•

• linne från bikbok - 179kr •

• halsband från glitter, runt 50kr rea •

• halsband från glitter, runt 50kr rea •

• skal från glitter, ca 30kr rea •




Stan med bästis

Har varit i stan idag med Alice
Fikade och kollad lite affärer. Super mysigt! 

Hittade lite saker som snart kommer ut här. 


Ingen ridning idag heller. Håller på att varva ner henne lite nu, för snart ska hon nog få sig en veckas vila.



/h




Busa i skogen = bra?

Okej, ja hade då tänkt att jag skulle göra mitt första åsiktsinlägg idag... eller ja inatt kanske man säger.
 
TRIMMA VARJE DAG I PADDOCKEN/BUSA I SKOGEN
Själv är jag en sådan som mestadels rider ut. Med bara för det så betyder det ju själv klart att jag inte jobbar hästen osv. Men mest för att jag tycker det är mysigt och att det är helt enkelt mer friare. Ifall jag rider fem sex gånger i veckan, så är minst fyra utav de uteritter. Och alla är inte slappa uteritter.
 
MEN SKIT I DET NU, det jag vill få fram med detta är att...
hästar som varje/typ varje dag är i paddocken och trimmas jämt och ständigt. Visst vissa hästar funkar med det!
Men helt ärligt tror jag att mer än hälften av alla hästar hade inte tyckt om det. Gandhi till exempel hade tappat glöden direkt, blivit seg (som hon kan vara ändå ibland, men nu snackar vi super duper seg typ. Och hoppat som en struts. Och blivit mer än en hemsk märr.
Att ut och rida i naturen, klättra och mysa, det är BRA för hästen. Se nya saker, men även känna sig fri. Hästar är liksom inga jävla maskiner.
Musklerna blir starkare av att rida ut, klart som fan att de blir det i paddocken, men inte på samma sätt.
Att jobba och samla ihop en häst ute är sjukt viktigt och bra för lyckas man med det, så vet man både det att hästen faktiskt litar på en och sen även det att man vet om att det går, det går liksom faktiskt att jobba sin häst ute, man vet att sin häst/ponny som är under en som faktiskt jobbar och koncenterar sig på dig och din ridning och inte otäcka soptunnor eller konstiga saker i någon skog och detta är väldigt viktigt. Detta har Gandhi faktiskt ganska nyligen börjat att lära sig då det finns ganska mycket att titta på...
 
Men det viktigaste av allt är ju att, någon gång när man rider ut så ska tyglarna inte vara spända hela tiden. Man ska busa lite. Och man ska köra på lite race. Släppa hästen och låta det gå lite som den vill. Detta är iförsig inget måste det som kommer här nu men att hoppa lite naturthinder. Till exempel jag, jag hoppar typ stenmurar, visserligen inte så höga. Men det är ändå någonting.
Även ifall man kanske inte kan tro det så är det så himla viktigt att varje fall rida ut. Man måste på något sätt också låta hästarna vara HÄSTAR. Och sen kommer det ju helt klart ge positiva saker. Bättre relation mellan häst och ryttare. Och hästarna kan trivas bättre, bli piggare och när det i varje fall gäller hoppningen så kan de få så mycket bättre framåtbjudning.
 
Liten ful video här också
 

Så mkt kärlek






Red ut en runda med Emilia. Vi passade fan på nu när det är så fin snö och allt. Ååååh vad mysigt det var. Barbacka och mycket galopp, eller mer race, haha som vanligt när man rider med milia hihi.
Så mysigt var det verkligen!

Igår

Red igår även ifall det typ var storm. Red dock bara en liten runda, för att det var ju så mörkt. Och vi får inte rida i paddocken nu igen. 
Men det var rätt mycket bus, men även lite jobb. Dock gillar Gandhi inte att jobba så mycket ute, men man får ju allt försöka. Men hon har faktiskt blivit mycket bättre. Men ville mest att hon skulle koncentera sig på mig och inte allt läskiga i det mörka. Något osammarbetsvillig. Men helt okej! 






Spanska

Sitter på spanskan just nu. Som precis börjat.. Kul. Men i varje fall så ska jag hem sen, äta och sen dra till stallet för att Gandhi ska skos om, och så ska även bokskogens bort.
Och sen får jag se ifall jag rider. Men
Jag tror att det blir så, behöver nämnligen rida. Men ifall hon är öm så blir det ju ej så. Men hon brukar inte vara det så att det bör inte vara några problem. 




Drar till stallet

Så ska till stallet nu. Ifall jag ska vara ärlig så tycker jag att det är fett gött att det inte kommit någon snö. Med klampar/styltor under hästen, minusgrader och allmänt jävla kallt.
 
 
 
/h

JAG VILL HA NÅGOT SÅ HÄR MYSIGT

 

Sitter i skolan

Sitter på engelska just nu. Missade min tandläkar tid klockan 9 så fick en ny 10,45, så typiskt mig tyvärr 

I varje fall så ska jag hem sen, och min syster som bor i Malmö, är nu hemma. Och när hon bodde hemma var Turbo hennes häst, så när jag kommer hem ska jag tvinga henne att rida med mig, hoppas bara att hon går med på det haha 
 
 
Hihi här är de 
 
/h
 

En liten söt video hihi

 

Soulmate

 

 
 

hihi

Har inte bloggat så mycket på sista tid... Men fick över lite tid nu, haha. Sitter alltså hemma en lördag och försöker hitta en fin liten låt som jag kan ha på en film som jag ska försöka göra.
 
Men varje fall, igår drog jag till stallet vid typ 4. Och red först ut Gandhi en liten runda, hade faktiskt gummiband på henne då. För hon har lite problem med att vara lugn när vi rider själva, och det hela blev ju typ ännu värre sen när jag hade de, så jag tog av de, och försvånat nog blev det mycket bättre och jobbade mycket mycket bättre utan de.
Som typ alla vet så har jag och Gandhi det lite smått jobbigt med markarbetet. Dels kan nog inte jag riktigt göra det på hennes 'sätt', för jag klarar helt utan problem att få ner Turbo i form och han är liksom nästan 170 hög och är som en vante på honom. 
Men inte riktigt Gandhi. Ibland går det, eller jag får ner henne, men det är just det att ha kvar henne där. Jag tror som sagt inte att jag riktigt kan, och att hon fortfarande är lite svag och outbildad och faktiskt har lite kvar att lära sig. Eller jag hoppas att det är så, så att det inte är jag som rider dåligt, vilket det säkert  skulle kunna vara men eftersom att både min mamma och min moster och många fler faktiskt säger att hon fortfarande är grön. 
 
Men iallafall så red jag henne lite mjukt och lugnt för att jag skulle ju på igångsättningskurs dagen efter, men hon gick faktiskt ner i form lite då och då.
 
Sen red jag Turbo i lilla paddocken. Det gick bra! Men han har ett ganska stort steg, och eftersom att den lilla paddocken faktiskt är ganska liten så blir det svårt. Men det gick bra! Han är ju som sagt stor så på denna häst måste jag verkligen sätta mig på, kan verkligen inte rida så som jag gör på Gandhi, det blir helt fel. Från c-ponny till stor häst. Ouf, vilken skillnad. Men jag klarar att ha han i form vilket jag är glad över. 
Red i varje fall lite i lila. Jobbade han mest i traven, och gjorde lite volter och skänkelvikningar. Och något varv i gallopp, och sen skrittade jag av.
 
Och sen var det bara in med hästen, mocka och fixa till båda. Och sen planera för morgondagen. 
 
IGÅNGSÄTTNINGSKURSEN
Gandhi:
Red då Gandhi först klockan 10. Så fick inte sovmorgon :( haha
Men hon var inte riktigt framme för skänklen. Hon liksom ville inte riktigt. Första dagen på igångsättningskurserna så är det alltid markarbete med lite lätta hinder, kryss osv. Och så fort vi började hoppa så blev hon pigg... (vadå att det är en hopphäst)
Sen hade jag inte sporrarna med mig heller, för att jag inte hittade de... Så det var väl kanske lite de också. 
Bättre lycka imorgon :) Och då ska min lilla prinsessa få hoppa 
 
Turbo: 
Fyfan vilken stark tjomme. Men så in i helvetes rolig att rida! Väldigt sammarbetsvillig till en början. När vi travade över bommar och allt var det inga problem mer än att han var lite smått stark, hehe. Men sedan när vi skulle börja galloppera... Så när jag skulle då fatta gallopp stog han på stället och bockade och hade sig. Men till slut lugnade han ner sig någorlunda, och kunde galloppera normalt. Och sen till dessa kryssen så var det bra fart på de, men efter drog försökte han dra iväg. Men det lyckades han inte med ;-))
Vågar inte ens tänka vad som väntar mig imorgon, men hoppas på att det kommer gå bra
 
Min systers kille Linus filmade nog oss lite med Turbo, men har inte de filmerna nu så kan tyvärr inte lägga ut :(
 
 

Saknar sommaren lite








Members

Hej igen
Tänkte tipsa er om en super duper skit bra sida, antagligen vet ni redan om denna sida. Men kan tipsa om den ändå.
Den heter då members. Det finns erbjudande där på alla möjliga olika saker. Från nelly, tiger of sweden, Tommy Hilfiger mm. Och så har de dessa erbjudande en viss tid. Hos oss tjejer brukar det bara vara några dagar.
Men i alla fall så är det sjuka erbjudande där. 50-70% oftast.
 
Jag har beställt därifrån två gånger kanske, och sakerna kommer på bara några dagar!
 
Kontakta mig, så kan jag bjuda in er dit :)
 
Såhär ser det då ut:
 
Orkade inte beskära bilderna så det fick bli lite smådåligt men jaja.
 
 
 
 

Ingen ridning idag

Det blev ingen ridning idag för att Gandhi har gått stenhårt denna veckan. För innan hon skulle mätas så red vi ut en lång runda med ganska mycket galopp för att hon skulle vara lite trött och lugn sedan när vi väl skulle mäta.
 
Har typ ridit ut varje dag denna veckan förutom igår när jag och Emilia skulle rida på banan, men det var för blött så vi fick inte det sen. Så då skrittade vi av lite fort och sen in med de.
 
Och idag så har jag typ bara pluggat hela tiden på det här jävla moped kortet. Kuuuuul.
 
 
Har jag förresten nämnt att jag ska vara med på Janas igångsättningskurs med två hästar? :)):):)):))):))
Det ska jag i varje fall, men Gandhi och Turbo (?)! Det ska bli hur kul som helst. Och äntligen så ska jag få rida mammas häst lite mer på allvar än att bara lulla runt hemma själv liksom.
 
För er som inte vet så är Turbo en stor halvblodsvalack på 167cm. Kanske inte är så stort med han är maffig med plus lilla mig på. Född 96, vilket för han till 18 år i år. Men är verkligen inte sån i psyket. Helt underbart kul att rida. Med egen motor och hoppar bra! Helt underbart bra första storhäst.
 
 
Gamla bilder från sommarn 2012. Men så ser han ut :)))
 
http://youtu.be/KZGE16K-hXI   <-- Där är en film när jag ridet han vid samma tillfälle som bilden på när jag hoppar. Vet dock inte hur man gör för att den ska komma upp som en ruta här :(
 
 
/h

 
 

Pluggar till moppen




Dagens ridpass

Hej!
Idag så red jag med Alice och mammas och pappas kompis dotter från Stockholm ut en liten runda.

Eftersom att jag red barbacka så var det ju lite skummigt kanske. Men det var mest en mys runda. Ville liksom mysa och inte jobba. Det behövs också. Imorgon däremot ska jag rida i paddocken imorgon ifall det funkar, annars rider jag ner till janneberg. 
Och då jävlar ska jobba henne. 


Alice....

/h


Lilla Luhkas




Lille luhkas klipps utav Lisa just nu. Haha han har bara blivit klippt halva, och ser ut som en hel björn på golvet 😩😂 



Gissa vad?

HEMMA I STALLET STÅR EN C-PONNY!! OCH INTE EN D.

så jävla bra, hon hade inte växt över. Måste erkänna att jag var fett skraj.
Vi bara gick in i det lilla rummet och så började se mäta, så stod det på 1,45. Och då blev jag fett nervös, och sen han som mätte bara 'hon har växt mycket hon' och då dog jag typ. 

Men sen lugnade Gandhi ner sig och, och krympte (då så fort hon spänner sig blir hon större) och walla där hade vu en c-ponny. 
Aldrig varit så nervös typ


Snopp häst

/h

Gandhi slutmäts idag

Sitter framför tvn och myser lite. Måste dra till stallet snart och rida en lång runda. För sedan klockan 3 kör vi tilö Tingsryd för att slut mäta Gandhi...
Är faktiskt verkligen nervös över det. För att när vi bara mätte henne när v köpt henne så var hon prick 1,40cm. Så har hon växt blir hon liten D-ponny... Och det vill jag ju inte, haha. Men jag får ta det som det kommer, blir hon D får hon fan ta mig vara det! 

Ska dra nu, skriver efter jag ridit. 





/h

2014


Gårdagen var ju ändå bra 




Nyårs naglarna